Om oss

FabrikkGenerell informasjon

Ulefos Esco AS er eneste norske produsent av ventiler, armaturer og rørdeler for vannforsyning, og en av de største i Norden. Bedriften ble etablert i Oslo allerede i 1877, under navnet E. Sunde & Co. (derav Esco). Allerede fra starten av hadde bedriften et bredt spekter av produkter, med blant annet leveranser av desinfeksjonsapparater til sykehus, i tillegg til de fleste typer av aramturer for vann.

Kongsbergbedrift fra 1964

Bedriften ble flyttet til Kongsberg i 1964, og spesialiserte seg da på produkter for vannforsyning. Nye og moderne fabrikklokaler ble bygget, men behovet for å øke vår kapasitet i henhold til markedets etterspørsel har ført til at disse lokalene er blitt påbygget ved flere anledninger. I dag besitter i 7,500 kvm lager- og produksjonslokaler, og betjener kunder over hele verden.

Bedriften var i perioden 1979-1997 eiet av svenske Tour & Andersson AB. Fra 1997 til og med 2006 har bedriften vært eiet av det danske industrikonsernet Danfoss AS. 1. januar 2007 overtok  ledelsen ved bedriften eierskapet, og Kongsberg Esco var selskapets navn fra denne dato. Fra og med 01.april 2014 endret Kongsberg Esco navn til Ulefos Esco. Dette skjedde som resultat av oppkjøpet av Kongsberg Esco fra Ulefos Holding. Esco er en sterk merkevare og de nye eierne ønsket å videreføre Esco i navnet på bedriften.

Vårt kvalitetssystem ble sertifisert i henhold til ISO 9001 allerede i 1994, og i 2000 fulgte vi opp med å få vårt miljøstyringssystem sertifisert i henhold til ISO 14001.